L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de Medalles al Mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que s’ha dut a terme al Saló de Cent, amb motiu de les festes patronals d’aquest cos policial. A l’acte, també hi ha assistit el Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, el Gerent de Seguretat, Jordi Samsó, el cap del cos de policia barceloní, Evelio Vázquez, i membres de la corporació municipal.

Colau ha felicitat als agents i a les institucions guardonades, i ha recordat que aquestes medalles són un reflex de la seva vocació de servei, esperit de col·laboració i l’afany de millora.

L’alcaldessa també ha volgut destacar la feina de la Guàrdia Urbana, “vosaltres sou la primera línia de l’Ajuntament. Aquells als que els ciutadans i ciutadanes s’adrecen quan tenen una pregunta o un problema”. En aquest sentit, ha afirmat que la “mediació i la proximitat als ciutadans i ciutadanes han de ser els eixos principals de la vostra actuació, per evitar conflictes i garantir la seguretat”.

Durant l’acte d’avui s’ha fet el lliurament de 73 medalles d’honor al mèrit a aquells agents de la Guàrdia Urbana que han tingut alguna actuació destacada i 37 a aquelles persones i institucions ciutadanes que han col•laborat amb la Guàrdia Urbana en el manteniment de la convivència i la seguretat a Barcelona.

Pel que fa a les medalles atorgades a persones i institucions ciutadanes destaca els guardons a la Fundació Pasqual Maragall per un futur sense Alzheimer, a la Directora del Centre de Coordinació Sanitari del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Concha Valdés, o al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Font: Aj. de Barcelona