El Govern municipal dóna suport a la xarxa ciutadana de recolzament a la querella argentina contra els crims del franquisme per presumptes delictes de genocidi i estudia adherir-se al procediment.

L’Ajuntament de Barcelona recolzarà institucionalment dues accions ciutadanes que han denunciat davant els tribunals presumptes delictes contra la societat civil ocorreguts durant la Guerra Civil i el Règim Franquista.

El tinent d’alcalde de Drets de ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona donarà recolzament a la querella presentada per l’Associació AltraItàlia, entitat que reuneix els italians antifeixistes que viuen a Barcelona, en relació als bombardejos contra la població civil catalana ocorreguts entre el 13 de febrer de 1937 i el 29 de gener de 1939 i en el que van morir prop de 5.000 persones, van quedar afectats 1.808 edificis i es va llançar 1 milió de quilograms de bombes. “Estem en temps de bombardejos i hem de recordar els de Barcelona. El temps no esborra la responsabilitat de qui l’ha comés”, assegura Asens.


Font: Ajuntament de Barcelona